Hydrolat z drzewa herbacianego

HYDROLAT Z DRZEWA HERBACIANEGO
Hydrolat z drzewa herbacianego – jest pozyskiwany jako produkt uboczny w procesie destylacji z parą wodną gałązek drzewa herbacianego Melaleuca alternifolia. Podobnie jak olejek z drzewa herbacianego, charakteryzuje się właściwościami antyseptycznymi, przeciwbakteryjnymi. Dlatego polecany jest do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Hydrolat doskonale oczyszcza skórę i tonizuje, dlatego może być stosowany w czystej postaci jako samodzielny kosmetyk.

  


korzystasz z naszych materiałów? pamiętaj o podaniu źródła!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel